Lastentanssi 5-6 v

Lastentanssin tavoitteena on toteuttaa tanssiliikuntaa mielikuvien ja tanssileikkien avulla, tuottaa liikkumisen iloa ja uusia kokemuksia sekä tukea sosiaalisuutta. Tunneilla luodaan lapselle turvallinen ympäristö kokeilla ja luoda itse sekä kehittää omaa mielikuvitusta erilaisten improvisaatioharjoitteiden avulla.

Tunneilla pyritään kehittämään lapsen motorisia taitoja ja koordinaatiota.

Lapsen perusliikuntataitoja kehitetään varioimalla Suomen Voimisteluliiton Jumppakoulu -ohjelmaa ja ottamalla huomioon lapsen ikä ja kehitystaso.

Lastentanssissa hyödynnetään monia eri tanssilajeja ja lasta johdatetaan vähitellen tanssin maailmaan. Tunneilla tutustutaan erilaisiin rytmeihin monipuolisen musiikin avulla ja opetetaan muun muassa tilan, eri suuntien ja tasojen hahmottamista.

Lastentanssin kautta lapsi saa uusia kokemuksia ja sen synnyttämät tunteet luovat pohjaa myös muille harrastuksille. Tunneilla tuetaan sekä yksilöllistä liikkumista että harjoitellaan ryhmässä toimimista ja toisten huomioon ottamista.

Tunneille lisämausteen tuovat pienet tanssisommitelmat, helpot akrobatiaharjoitukset (esim. kuperkeikka ja silta) sekä erilaiset välineet (esim. omat lelut, huivit, pallot, lelueläimet).

Vaatetukseksi tunnille sopii jumppa- tai tanssipuku tai muu tanssiasu, jonka kanssa on mukava liikkua sekä tossut.

Tunnille mahtuu rajallinen määrä lapsia. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lastentanssi 5-6 -vuotiaiden ryhmä antaa hyvät valmiudet siirtyä kouluiän kynnyksellä 6-8 -vuotiaiden showtanssin harrasteryhmään.